Kaurasämpylät

5 dl maitoa tai vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
3 rkl siirappi
3 dl kaurahiutaleita
8 dl vehnäjauhoja
auringonkukansiemeniä

1. Sekoita hiiva, suola ja siirappi kädenlämpöiseen maitoon.
2. Lisää joukkoon hiutaleet.
3. Alusta jauhot taikinaan.
4. Taikina saa olla löysähköä, koska kaurahiutaleet turpoavat.
5. Kohota kaksinkertaiseksi leivinliinan alla.
6. Pyöritä sämpylöiksi.
7. Nostele palat pellille ja kohota.
8. Voitele maidolla ja ripottele päälle auringonkukansiemeniä tms.
9. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Ohjeesta tulee noin 20 kpl.

Kommentointi on suljettu.